Oud Nieuws 2014-2015

De nieuwsberichten van 2014-2015. Eventuele verwijzingen kunnen inmiddels niet meer kloppen, wordt niet meer bijgehouden.

Nog wat uitslagen Snelschaak.
En uitslagen van het Zomerschaak.

2 juni

Maandagavond 1 juni heeft het Emmen-Hoogeveen-schaakfestijn plaatsgevonden. Er zijn vier rapidpartijen gespeeld tussen spelers van schaakclub Hoogeveen en het Emmer Schaakgenootschap. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Emmen won met 34-30 (?), maar gezellig was het zeker. Volgend jaar bij ons.

22 mei

De nieuwe ratinglijst nu ook op de eigen site. En een paar foute verwijzingen in het oude externe-competitiearchief hersteld.

2 mei

Met drie invallers uit het tweede team is Hoogeveen 1 er toch in geslaagd om in de slotronde van de Promotieklasse de tweede plaats vast te houden. En die geeft dit jaar recht op promotie naar de KNSB-competitie! Tegen kampioen Haren&Oostermoer werd het 4-4 !

Bekerwinnaars 2015

Hoogeveen wint voor de tweede keer de NOSBO-beker!
En de viertallencompetitie van de SBO sloten de onzen af met een overwinning!
21 april Uitslagen halve finale interne beker
7 april Degelijke overwinnigen van het eerste team: 5½ - 2½ tegen Assen 2
en het tweede team: 4½ - 1½ winst tegen SISSA 6; daardoor staat het tweede tenminste drie dagen nog bovenaan de ranglijst. Hopen op een 4½ - 1½ nederlaag van Assen 4 tegen Eelde Paterswolde mag natuurlijk, maar de kans daarop is heel klein.
Het derde boekte een 3-3 in Stadskanaal tegen JH Kruit.
11 maart Het viertal boekte een matchpunt tegen Max Euwe Enschede in de SBO-viertallencompetitie (2-2)
Het derde team ging net onderuit tegen Het Kasteel 2: 2½ - 3½
10 maart Mooie resultaten van het eerste team: 2½ - 5½ bij ESG
en het tweede team: 1-5 winst in Roden
8 maart Uw webmaster is verhuisd. Een week lang geen gelegenheid om de computer aan te sluiten. Maar hier zijn alsnog de uitslagen.
11 februari Weer een aardig volle zaal: 12 partijen intern en 14 extern. Het eerste won met 5-3 van Leek, al leek het nog even spannend te worden. Bekijk vooral het verslag met foto‘s van De Schaakreporter
Het tweede morste een matchpunt tegen Eelde/Paterswolde, 3-3
2 februari Bekijk uw winst of verlies op de nieuwe Ratinglijst.
18 januari Zeer geslaagd Grand Prixtoernooi in Pesse
17 januari Dikke winst voor het eerste team: 1½ - 6½ bij GC 6
en dik verlies voor het tweede team: 5-1 bij Assen 4
13 januari 2015 Het derde team houdt HSP/Veendam 4 op 3-3
30 december Mooie vierde plaats voor Leo Spaans bij het Schaakfestival Groningen
En een zalig uiteinde namens de webmaster!
20 december Nagekomen nieuws uit Friesland: over het Grand Prix-toernooi in Bolsward en de bekerwedstrijd tegen Philidor Leeuwarden
17 december Het viertal komt net tekort tegen Holten: 1½ - 2½
Het bekerteam pakt de volle winst tegen J.H. Kruit.
En de rest kon snelschaken
16 december Volkomen onverwacht is ons lid Klaas van der Sluijs afgelopen zondag overleden, hij werd 82 jaar.
Alle seniorleden hebben als het goed is een rouwkaart ontvangen.
Het eerste team loopt averij op tegen SISSA 3: 5-3 verlies
10 december Het tweede team verslaat maar net het 7e van Groninger Combinatie: 3½ - 2½
Laatste uitslagen en loting kwartfinale van de interne beker
18 november Toch wel indrukwekkend: met 63 man Thijs Eggersman gedenken.
Het eerste team heeft gewonnen en ook gezorgd voor extra bordpunten tegen Groninger Combinatie 5: 6½ - 1½
Het derde team ging onderuit tegen het sterke Valthermond: 2-4
En een paar uitslagen in de interne beker
17 november Gisterochtend 16 november is ons oudste lid Thijs Eggersman (93) overleden. Hij is eigenlijk uit ons midden weggevallen: 28 oktober speelde hij nog zijn laatste wedstrijd. Een naar langdurig ziekbed is hem bespaard gebleven. De club, en ook de beheerders van Salawaku, wensen zijn naasten veel sterkte toe. Wij zullen hem allemaal missen.
4 november Wij hoorden dat Thijs Eggerman in het ziekenhuis is opgenomen. De club, en ook de beheerders van Salawaku, wensen hem beterschap en zijn naasten veel sterkte toe.
Het viertal heeft het niet droog gehouden, of moeten we zeggen juist wel: zijn ze afgedroogd door Lonneker: ½ - 3½ ?
31 oktober Mooie sprongen op de nieuwe ratinglijst voor Jeroen en Elang
28 oktober Het eerste team morst een matchpunt, 4-4 bij Staunton 2.
Het tweede boekt een ruime overwinning bij Rochade: 4½ -1½
8 oktober De loting van de tweede ronde interne beker is verricht. Moet voor 2 dec. gespeeld zijn.
5 oktober Het bekerteam stunt in de KNSB-beker!
24 september De loting van de tussenronde interne beker is verricht. En meteen 2 v/d 3 gespeeld.
19 september De loting van de externe bekerwedstrijden zijn bekend. Zie ook de KNSB- en Nosbosite.
10 september De eerste ronde interne competitie: hoe onze jongste deelnemer begint met een overwinning (op zijn grote broer)
Verder de eerste versie van het jaarprogramma
3 september Seizoensstart: eerste bekerronde
--> Naar de index van het oude nieuws