Schaakclub Hoogeveen

Kampioenschappen

Verslagen van de schaakjeugd van Hoogeveen op regionale en nationale kampioenschappen, individueel of als team


Pech voor Hoogeveense jeugdschakers

Groningen ∼ 14 jan 2023

Het zat de Hoogeveense jeugdschakers bij het Persoonlijk Jeugdkampioenschap van de Noordelijke Schaakbond deze keer een beetje tegen. Besher Mousa en Nena Bruins wisten zich niet te plaatsen voor het NK tot en met 12 jaar. Al scheelde het niet veel.


De 8-jarige Besher begon goed aan het toernooi, maar na twee winstpartijen in de eerste twee ronden begon het wat te haperen. Toen hij in de vijfde ronde een gunstig positie in het eindspel remise zag worden, was de energie om de strijd vol aan te gaan weg. Toch eindigde Besher slechts een punt achter de plek die recht gaf op een NK-plaats. Mogelijk komt Besher in aanmerking voor een vaan de acht wildcards voor het evenement.

De andere kandidaat van Schaakclub Hoogeveen was Nina Bruins. Nena is een groot talent maar doet nog maar drie maanden serieus aan schaken. Tijdens het toernooi ging ze van ronde tot ronde beter spelen. Bij het ingaan van de laatste ronde stond ze derde bij de meisje, een plek die recht gaf op plaatsing voor het NK. Ze had de pech dat ze in de laatste ronde tegen Besher moest. Besher was door zijn teleurstellend toernooi niet in de stemming om cadeautjes uit te delen en deed zijn sportieve plicht. Hierdoor kwam Nena uiteindelijk een halve punt tekort om zich te plaatsen voor het NK.

Hoogeveen PJK D

Nena en Besher in actie tijdens de laatste ronde.

Nosbo-site: Uitslagen en foto’s