Rabobank jeugdschaaktoernooi Hoogeveen gewonnen door Olivier Zanoli

Het Rabobank jeugdschaaktoernooi 2016 was een groot succes! Een week voorafgaande aan het Hoogeveen schaaktoernooi deden 43 kinderen en jongeren mee aan dit door de schaakclub Hoogeveen georganiseerde jeugdschaaktoernooi. De negenjarige Rabobank jeugdschaaktoernooi Hoogeveen gewonnen door Olivier Zanoli

Naast alle jonge schakers die in de zes groepen hebben geschaakt, was er ook een tweekamp tussen twee top talenten uit de regio noord Nederland. Tijmen Hofstra wist hierin met 2-0 te winnen van Lennart Molanus.

De eindstanden per groep staan HIER

Groep A is gewonnen door Olivier Zanoli met vier punten uit vijf wedstrijden. Ook vier uit vijf had JaŽl Wierenga, maar vanwege het onderling resultaat ging de groepswinst en daarmee toernooiwinst naar Olivier. Derde in deze hoogste groep was Lyne Bruggink met 3,5 punt.

Winnaars groep A

schaken groep A
Schaken groep A

Groep B werd een prooi voor Rowin Berghuis, op onderling resultaat bleef hij Hoogevener Renco Oostindjer voor. Het podium werd gecompleteerd door Christian Torensma.

Winnaars groep B

schaken groep B
Schaken groep B

Groep C ging overtuigend naar Leandro Slagboom voor Dylan Torensma die tot aan deze dag de koploper was in de GrandPrix-cyclus. Derde is geworden Robin Gibcus.

Winnaars groep C

Groep D kende een unieke uitkomst. Maar liefst drie spelers eindigden op 5 punten. Ook hier moest het onderling resultaat uitkomst bieden. Matteo Petrelli mocht de beker voor de eerste plaats in ontvangst nemen, omdat hij had gewonnen van beide andere vijf-punters. Navarro Mangoentinojo werd tweede voor Frank Nijmeijer.

Winnaars groep D

schaken groep B
Schaken groep B

Groep E kende twee jeugdschakers met 6 punten. Jan won de groep wegens winst op de runner-up Stijn van Essen. Derde was Nina Baak, ondanks haar winst op Jan.

Winnaars groep E

Groep F werd gewonnen door Simon Bekkering. Hij stond in de eerste ronde verloren tegen Wout, maar won toch. Dit bleek later de sleutelpartij van de groep te zijn, want Wout moest door dit verlies genoegen nemen met een tweede plaats. Derde werd Arie Baak.

Winnaars groep F