In Memoriam Harm Reinders

Harm Reinders

Vrijdag 20 februari is vrij onverwacht Harm Reinders overleden in ziekenhuis Bethesda.

We hebben natuurlijk allemaal de laatste jaren kunnen zien dat het steeds een beetje minder met hem ging, maar krakende wagens (en piepende longen)... dus het bericht kwam voor ons toch wel onverwacht.

Vorig seizoen moest hij ook wel eens een paar ronden afmelden, maar meestal was hij wel van de partij en ook vond hij zich afgelopen najaar goed genoeg om nog drie externe partijen mee te spelen. Zijn laatste partij was een externe op 9 december tegen Hans Hut, ESG3.

Harm was lid sinds eind jaren '70. Hij vertelde me dat hij door onze oud-voorzitter Straat is overgehaald om bij de club te komen. Die woonde toen in de flat aan de Eikenlaan waar Oldenkamp nu nog woont. Harm was daar huismeester geworden nadat hij zijn veevoerbedrijf aan de Willemskade had moeten sluiten.

Eind jaren '80 is hij een tijd competitieleider van de club geweest en hij heeft dezelfde functie ook vervuld voor de Nosbo in 1990-1991.

Op de clubavond was hij altijd een prettige tegenstander, glunderend als hij weer eens een partij had gewonnen of anders sportief zijn nederlaag accepterend. In de wandelgangen (ook die in de zaal) wilde hij ook wel een praatje aanknopen en soms vertelde hij ook wel iets meer over hoe het ging met hem of, een paar jaar geleden, met zijn vrouw.

Harm is 84 jaar geworden. We missen en gedenken hem.