Schaakclub Hoogeveen

uit het jaarverslag 1965 - 1966

N.O.S.B.O competitie

Voor ons 1e tiental is het optreden in de 1e klasse bijzonder teleurstellend verlopen. Na een 3-jarig verblijf in deze klasse moest onze ploeg degraderen. In het begin zag het er helemaal niet naar uit dat dit mogelijk zou zijn. Mede door terugkeer van onze “crack” Van Herksen uit Curaçao waren de verwachtingen hooggespannen. De start was hoopgevend.

Uitslagen 1e klasse

r1. gewonnen van Capablanca 1 (Wildervank) : 7-3

r2. verloren

r3. verloren

r4. gewonnen van SISSA 1 : 6-4

r5. verloren van Groningen 2 : 4-6

... maar er was geen kou aan de lucht want Capablanca 1 en J.H. Kruit 1 hadden ieder maar 1 punt vergaard. Maar toen kwam het: Kruit 1 won verrassend van Hoogezand-Sappemeer en wij verloren onverdiend met 4½-5½ van de toekomstige kampioen E.S.G.1 uit Emmen. De laatste wedstrijd thuis tegen Kruit 1, moest de beslissing brengen. We hadden aan een gelijkspel voldoende maar op het critieke moment faalden we en we verloren met 4-6 van de fel spelende Stadskanalers en de degradatie was een feit geworden.

Resultaat: 7e plaats met 4 MP en 32 Bp.

Ons 2e tiental heeft in klasse 2B aan de verwachtingen beantwoord. Het won 3 en verloor 4 wedstrijden en vergaardde 31½ bordpunten. Een 6e plaats was het eindresultaat