Schaakclub Hoogeveen

Zomerschaak

Zomerschaak 2023

1 augustus

Gastheer Bert zag vorige week wel gelegenheid om nog een avond extra te organiseren voor het zomerschaak. En meteen bleek er genoeg animo te zijn om mee te doen. Vandaag waren weer 12 liefhebbers present. Zoals min of meer verwacht maakten de koplopers Bert en Davin geen fatale fouten, zodat een barrage nodig was om de winnaar van de zomerbokaal aan te kunnen wijzen.

Davin Mostert trok uiteindelijk aan het langste eind, zoals de uitdrukking gaat.

Zomerschaakbokaal

De zomerschaakbeker 2023
Foto Schaakclub Hoogeveen

uitslagen zomerschaak 2023

25 juli

Het was de afgelopen 4 dinsdagavonden weer gezellig druk (8-14 deelnemers) bij het zomerschaak.
Daarom gaan we nog een week door! Op 1 augustus is de laatste avond van deze editie zomerschaak.

Voor Frans was dat een goede gelegenheid om de in zijn studeerkamer verstoffende Ten Arlo-bokaal (gewonnen in 1998) aan gastheer Bert Janmaat te overhandigen. Als dank aan meer dan 25 jaar gastvrijheid door m.n. Gert Jansen, Marc Snuverink en Bert Janmaat.

Ten Arlo bokaal

De Ten Arlo bokaal 1998-2023
Foto Schaakclub Hoogeveen

Waar? Voor het zoveelste jaar in de tuin bij Bert Janmaat.

Wanneer? alle dinsdagen van juli, we starten om 19.45 uur

Hoe? twee partijtjes van 25 min. pppp. dan zijn we ook eind juli voor donker klaar.

Aanmelden voor dinsdag 18.00 uur, nou, uiterlijk 19.00 dan, via het bekende adres competitie at schaak...veen .nl of ook de whatsapp-groep van de club (beheerders Davin en Marten)

Uitslagen

Zomerschaak 2022

Voor het zoveelste jaar in de tuin bij Bert Janmaat

Zomerschaak 2015

Weer op camping ‘Het Hamshoff-Oord’, Wijsterseweg 147 te Stuifzand

Zomerschaak 2014

Wanneer? Dinsdagavonden 24 juni, 1, 8, 15 en 22 juli vanaf 19.45 uur. Waar? Wederom op de camping 'Het Hamshoff-Oord', Wijsterseweg 147 te Stuifzand. Algemene informatie: Iedereen is welkom, dus niet alleen voor (oud-)leden, maar ook voor je buurman/buurvrouw, vrienden, vriendinnen, familie etc. etc. Aanmelden is niet nodig, tegen 20.00 uur wordt de indeling gemaakt met de dan aanwezige personen. We spelen in ieder geval twee schaakpartijen per avond (half uur per persoon per partij) in een ongedwongen, gemoedelijke sfeer. Bij mooi weer buiten in het zonnetje, anders binnen. De netto opbrengsten van de consumpties (niet verplicht) gaan wederom voor het 10de jaar op rij naar het goede doel 'de Sopkombuis', te Zuid-Afrika (rechtstreeks via oom en tante van Marc). Informatie verkrijgbaar bij Marc Snuverink 06-10011186.

Zomerschaak 2013

Net als in 2011 en 2012 zal er vijf dinsdagen weer geschaakt kunnen worden in de mooie landelijke omgeving van Stuifzand. Iedereen is welkom! Dus ook voor niet leden die eens een kijkje willen komen nemen! We beginnen 's avonds om 20.00 uur en spelen twee partijtjes per avond in een gemoedelijke plezierige sfeer. Data: 25 juni, 2 juli, 9 juli, 16 juli en 23 juli. Informatie bij Bert Janmaat en Marc Snuverink.
Adres Camping het Hamshoff-oord in Stuifzand (Kaartje klik hier):
Familie Ham
Wijsterseweg 147
7934 TE Stuifzand.

Zomerschaak 2011

Bessenschaak

Sinds 2005 mogen wij de traditie van de zomerzotheid voortzetten bij Marc Snuverink. Omdat we daar spelen in de tijd dat de bosbessen van hun bescheiden kwekerij De Bongert net rijp worden heet het voortaan Bessenschaak.

Lange avonden, aangename temperaturen: de gelegenheid om eens buiten te schaken.

Zomerzotheid

Tot 2000 was er voor de ware schaakverslaafde na afloop van het (toen al begin juni afgesloten) seizoen nog het roemruchte rapidtoernooi in de buitenlucht: de Zomerzotheid.

Leden van de schaakclubs van Hoogeveen en Zuidwolde speelden op zes dinsdagavonden elke avond twee rapidpartijen op de tennisbaan van voorzitter Jansen (bij goed weer) of in de kas of andere bijgebouwen bij slecht weer.
Hoofdprijs: de Ten Arlo bokaal, een turf met daarop een jeneverkruikje en een beeldje van Bartje, om aan te geven dat:
de Drent is gewrocht
uit turf, jenever en achterdocht
En voor de hekkensluiter was de wisselprijs: de baggerturf (hier een stuk zeldzamer dan een gewoon turfje)

Overzicht eerdere zomercompetities

Schaken op het Hamshoff-oord, Stuifzand

Het bessenschaak was er in

2010uitslagen,
2009uitslagen,
2008uitslagen,
2007uitslagen en foto's,
2006uitslagenfoto's,
2005uitslagenfoto's,

Uitslag Zomerzotheid 1999

PlNaamPtWP
1Chr. Mol985
2K. v/d Sluys982
3G. Jansen888,5
 Baggerturf:  
23P. Nijmeijer1,562,0

Ziehier de uitslag van de Zomerzotheid 1998 als pdf-bestand

En de uitslag van de Zomerzotheid 1997 als pdf-bestand


Vriendschappelijke wedstrijden

De club heeft in de periode 2003 - 2006 als sparringpartner gediend voor de schaakclub Schaakwoude die in het voorjaar een "trainingskamp" hield in een huisjespark bij Echten. (eerder gewichtheffen met schuimkragen of 35cc-vaatjes dan schaken)
Het waren gezellige zaterdagmiddagen, zonder meer, maar het was telkens een beetje zuur te constateren dat de toppers van Hoogeveen voor hooguit de helft meededen en dat de (sub-)top van de Friezen toch wel flink sterker was dan de onze. De eerste keer speelde Sipke Ernst nog mee!

naar boven